Wie ben ik?

Hoi, en wat leuk dat je op onze website bent!

Mijn naam is Nina en ik ben de eigenaresse van Bunny Customs.

Dieren zitten sinds jong af aan in mijn leven, en zijn daar zo onderdeel van geworden.

Ik las ooit eens een mooie zin 'beter verwend dan verwaarloosd', dat zou ik met mijn webwinkel willen bereiken.

Alle producten worden gemaakt met liefde en zorg voor dieren, en bovendien zijn ze ook nog eens 100% gerecycled. 

Zo zijn ze ook ontzettend duurzaam en goed voor het milieu.


Hoe zijn wij ontstaan?

Wij liepen na een werkdag naar huis. En zagen onderweg een konijn lopen. Wij dachten, hij zal vast een baasje hebben en zijn verder naar huis gelopen. De volgende dag liep hij er tot onze verschrikking nog steeds. Toen hebben we besloten hem te vangen en hem meegenomen, helaas niemand die hem zocht. Nergens was er een baasje te bekennen.

We hebben besloten (Nugget) te houden en hem toen het beste leven te geven wat we kunnen bieden. Hij heeft nu een nieuw vriendinnetje mogen krijgen (Mellow) uit Stichting Flappus in Zwolle. En samen zijn ze erg gelukkig.

Zij hebben mij beide geïnspireerd om onze producten te maken.

En ook nog beter te zijn voor de wereld.


Pallets?

Pallets gaan de hele wereld over, en om te voorkomen dat bacteriën en insecten uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika terecht komen in Nederland wordt het hout behandeld. Dit gebeurt in de meeste gevallen door het verhitten van het hout, Heat Treatment. Als een pallet op deze wijze behandeld is, zie je de letters HT terug in de stempel op de pallet.

Het verhitten van het hout houdt in dat het hout wordt verwarmd tot het moment dat de kern van het hout minstens 30 minuten lang 56 graden celcius is. Hierdoor worden aanwezige bacteriën en schadelijke insecten gedood. Op de stempel is ook de productiedatum, fabrikant en land van herkomst terug te vinden. Zo worden er in tegenstelling tot Euro Pallets geen schadelijke stoffen aangebracht op het hout. Dit maakt het dus veilig voor dieren.

Wij zorgen dat het hout mooi glad geschuurd is en afgewerkt is wanneer deze geleverd word. In tegenstelling tot veel houten producten met lijm, gebruiken wij altijd RVS schroeven. En zorgen dat er niet aan de schroeven geknaagd kan worden natuurlijk!